De natuur vraagt om uw steun

De Rabobank Rijssen-Enter organiseert van 19 maart tot 7 april 2019 de Rabo Clubkas Campagne. Hierbij wordt een bedrag van € 50.000,- verdeeld. De stichting Enters Reggedal heeft zich hiervoor ook ingeschreven.

Wij willen heel graag een bijenstal bouwen in ons Reggedal aan de rand van een grote bloemenakker. Een mooie bijenstal met ruimte om honing te slingeren en belangstellenden te informeren. We hebben hiervoor ook al contact gezocht met de scholen omdat we de kinderen hierbij graag willen betrekken en door middel van een natuurwandeling en bezoek aan de bijenstal willen informeren over het belang van de bij in de natuur. Bij voorkeur zouden we dat jaarlijks willen herhalen.

Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90% van de bloeiende plantensoorten in het wild en voor meer dan 75% voor onze belangrijkste gewassen. Zonder bijen kunnen we koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten uit ons dieet schrappen. In deze tijd waarin kinderen steeds minder buiten komen is het onze taak om ze te wijzen op het belang van een goede samenleving van mens en dier in de natuur. Van bewondering voor de flora en fauna in onze omgeving. Wat is daarbij mooier als een bijenstal als educatief middel om de mens ( groot en klein) kennis bij te brengen van de vaak stille wonderen die in de natuur plaats vinden.

Hopelijk worden mensen op die manier ook zo enthousiast dat zij later ook imker willen worden. En waar zou dat beter kunnen dan in onze eigen Enterse bijenstal. Enkele vrienden van het Enters Reggedal hebben inmiddels een cursus tot imker gevolgd en vragen bij deze om uw steun voor de natuur.

Wie kunnen er stemmen?

Klanten van de Rabobank ontvangen voor de stemperiode per post een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van dinsdag 19 maart tot en met zondag 7 april 2019 brengen zij via een stemsite hun stem uit op het doel dat zij willen steunen. Iedere klant ontvangt drie stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Stem voor onze bijenstal is een stem voor de natuur dicht ”bij”