Fietsen

De Regge meandert weer als vanouds en kronkelen uitnodigende fietspaden vrolijk mee. Met imponerende, nieuw aangelegde natuur. Met vistrappen, bruggen en wilde bloemen. Overal langs de Regge vindt u bankjes om al dat moois in je op te nemen. Om in stille bewondering te genieten van de vele vogels, de bloemen, het vee dat traag haar weg zoekt door het land of de zomp die met haar passagiers stil door het water glijdt.
Fietsend langs de Regge komt u verschillende type landschappen tegen. De uitstekend begaanbare fietspaden volgen de loop van de Regge en leiden ons door het platteland met weidegronden en houtwallen, door bos en zelfs heidegebied en doen ons de tijd vergeten. Kun je niet wachten? De wind in je haren?
Pak je fiets en verken de kronkelende fietspaden langs de Regge. Misschien heb je aan een dag genoeg.

Stippel je route uit middels viewranger of kies één van de routes hieronder.

Enter – Rijssen

Tijdens deze route kom je verschillende type landschappen tegen. Over het platteland met weidegronden en houtwallen, door het bos en zelfs een over heidegebied. Je fietst vanuit Enter noordelijk om de stad Rijssen heen en over het natuurgebied de Borkeld weer terug naar het dorp Enter.

Startpunt

Startpunt: TIP Enter Dorpsstraat 42, Enter

Type

Afstand

Duur

Fietsen

35,7 km

2:23

Knooppunten

Locaties

16

4

Reggedal en Sallandse Heuvelrug

Graag laten wij je kennismaken met de prachtige vergezichten van het Reggedal en de gevarieerde bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Start bij Vakantiepark Hellendoorn.

Startpunt

Deze fietsroute krijgt u cadeau! Graag laten wij u kennismaken met de prachtige vergezichten van het Reggedal en de gevarieerde bossen en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug. Start bij Vakantiepark Hellendoorn. Rechtsaf de Sanatoriumlaan op. Kruising rechtsaf de Eelerbergweg op. Richting knooppunt 8. De route is 44 km lang en in te korten tot 33 km door bij knp 62 naar knp 57 en 56 te fietsen. Voor 13 km gaat u van knp 28 naar knp 13 en richting knp 8.

Type

Afstand

Duur

Fietsen

44,8 km

2:59

Knooppunten

Locaties

21

4

Smaak en Vermaak Notter – Zuna

Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

Startpunt

De route wordt beschreven vanaf Recreatieboerderij de Grimberghoeve, Klokkendijk 14 in Notter. Maar natuurlijk kunt u op elke gewenste locatie op de route beginnen. De route is in het veld bewegwijzerd. U volgt de routebordjes ‘Ontdek de Reggestreek’.

Type

Afstand

Duur

Fietsen

34,6 km

2:18

Knooppunten

Locaties

14

4